Emulsiopesu

Emulsiopesussa on 80 prosenttia vähemmän mekaniikkaa kuin normaalissa vesipesussa. Lämpötila emulsiopesussa vaihtelee 10:stä – 40:een asteeseen riippuen tuotteesta.
Värit säilyvät paremmin kuin 30 asteisessa hienopesussa tai normaalissa 40 asteisessa vesipesussa.

Emulsiopesu on ylivoimainen pesumenetelmä erityisesti puuvilla- ja villavaatteille. Erityisen hyvin se sopii tuotteille, jotka pestään joka käytön jälkeen; kuten jakun alla olevat topit, ohuet neuleet ja silkkitrikoot. Emulsiopesu ei kuluta tekstiiliä samaan tapaan kuin vesipesu.

Emulsiopesu on uudenlainen, hellävarainen vesipesumenetelmä, joka kuitenkin suojaa tekstiiliä veden haitallisilta vaikutuksilta. Pesu tapahtuu teollisuuspesukoneissa erityistekniikalla, erityispesuohjelmilla ja ympäristöystävällisillä, biologisesti hajoavilla pesuaineilla. Ne mahdollistavat hellävaraisemman käsittelyn aroille tuotteille.

Emulsiopesun puhdistusteho on heikompi kuin tavallisen vesipesun. Kemialliseen pesuun verrattuna se on parempi vesiliukoisellle lialle, mutta  heikompi rasvalle ja muille öljyille kuten piki, kumi, pihka jne.
Emulsiopesu suojaa vaatteen haalistumiselta, venymiseltä ja kutistumiselta.

Kotona tehtyyn vesipesuun verrattuna emulsiopesussa käytetään emulsiomaista pesuainetta, joka veteen liuenneena muodostaa molekyylikerroksen kuidun ympärille. Molekyylikerros estää veden imeytymisen kuituun ja näin vesi ei pääse turvottamaan kuitua.

Vesipesulle tyypillistä rypistymistä ja huopaantumista ei emulsiopesussa tapahdu samassa määrin. Emulsiopesu suojaa tuotteen venymiseltä, kutistumiselta, saumojen vetämiseltä, haalistumiselta ja mittamuutoksilta paremmin kuin normaali vesipesu. Perinteinen kemiallinen pesu on huomattavasti parempi tekstiileille, joissa emulsiopesun epäillään aiheuttavan mittamuutoksia.
Emulsiopesuun kuuluu oleellisena osana oikeanlainen viimeistely mahdollisten mittamuutosten palauttamiseksi.